Cât cheltuim pentru cadourile de Crăciun

Datele unui sondaj efectuat de GiftShare (platforma online care propune o soluție inedită de a primi și a dărui cadouri cu orice ocazie) ne arată că în medie românii vor cheltui, anul acesta, 300 de lei pentru cadourile de Crăciun.

Astfel, 13% dintre respondenți au declarat că au un buget de 100 de lei pentru cadouri, ceea ce înseamnă că mai repede vor dărui lucruri simbolice. În același timp 37% dintre respondenți au declarat că vor chelui cel mult 300 de lei pentru cadouri. De cealaltă parte, sunt persoanele dispuse să achiziționeze cadouri în valoare de 500 de lei (27% dintre respondenți), chiar și 750 (11% dintre respondenți).

Jumătate dintre români declară că știu ce cadouri vor pune sub brad și au facut din timp cumpărăturile. În timp ce 42% dintre români cumpără spontan, fiind mai predispuși să achiziționeze cadouri ce depășeșc bugetul alocat.

Pentru jumătate dintre respondenți (54,70%) au pe listă 5 persoane,
in familie și/sau prieteni apropiați, și tot cel mult 5 cadouri se așteaptă să găsească sub brad peste 60% dintre respondenți. O listă extinsă de până la 10 persoane cărora le vor face un cadou de Crăciun au 30% dintre respondenți, iar pentru mai puțin de 2% lista depășește 15 persoane, în timp ce alți 6% dintre respondenți au declarat că nu obișnuiesc să ofere daruri de Crăciun. Părinții sunt primii pe lista a 73,4% dintre respondenți, urmați de soț/soție/iubit/iubită (71,8%), copii (51,3%), prieteni apropiați (41,2%) și familie extinsă (29%).

Sursa: https://jurnalul.antena3.ro/bani-afaceri/economia/cat-cheltuie-romanii-pentru-cadourile-de-craciun-795081.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *