Banii economisiți de români

Ce fac românii cu primii bani economisiți? Au perspectivă de viitor sau mai degrabă se bucură de moment?

Studiul lansat de Școala de Bani răspunde la aceste întrebări, oferindu-ne o viziune de ansamblu asupra tematicii economiilor în funcție de vârstă, conform celor peste 2500 de respondenți.

  • Primii bani strânși de copiii între 11 și 15 ani se duc pe biciclete și patine cu rotile, apoi pe jucării.
  • Adolescenții și tinerii cu vârste între 16 și 25 de ani au cheltuit primele economii cel mai mult pe telefoane și accesorii.
  • Românii între 26 și 79 de ani au declarat că și-au cheltuit primii bani economisiți pe haine și încălțăminte, dar și pe mobilă și electrocasnice, care urcă în topul preferințelor odată cu vârsta.
  • De asemenea, potrivit studiului, copiii și tinerii de azi încep să economisească mai devreme, chiar de la vârsta de patru ani, pe când părinții și bunicii făceau acest lucru după 18 ani.

Vi se pare îngrijorător că nicio categorie de vârstă nu pune pe primul loc investițiile pe termen lung? Vă încadrați în preferințele categoriei de vârstă din care faceți parte?
Așteptăm părerile voastre în comentarii.

Găsiți mai multe detalii ale studiului aici: https://www.bcr.ro/ro/presa/informatii-de-presa/2018/09/20/studiu-scoala-de-bani-pe-ce-au-cheltuit-romanii-primii-bani-economisiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *